צריכה מוגברת של סוכרים מעובדים יכולה לגרום לעלייה ברמות הטריגליצרידים בדם,
להגברת הסיכון לטרשת עורקים, לפגיעה בתגובת הגלוקוז-אינסולין, להשמנת יתר ועוד…
∙ מהן השפעות הסוכר על הגוף שלנו?
הסוכר הלבן המעובד, הוא פחמימה המורכבת משתי מולקולות – גלוקוז ופרוקטוז. ומעבר לזה שהוא מספק אנרגיה, הוא חסר כל ערך תזונתי. צריכה מוגברת ממנו עלולה לפגוע בבריאות ולהגביר את הסיכון למגוון מחלות כמו מחלות לב וכלי דם, סוכרת ואפילו סוגים מסוימים של סרטן.
∙ מה יעלה את רמות הסוכר בדם?
ככל שהמזונות מעובדים יותר ומבוססים על קמח וסוכר לבן ומועטים בסיבים תזונתיים, כך הם עלולים לגרום לעלייה מהירה יותר של רמות הסוכר בדם, וכך גם לירידה מהירה שלהן, מה שבסופו של דבר עלול להגביר את תחושת הרעב.
∙ האם הסוכר ממכר?
פעם ראיתם מישהו שמסתפק בקוביית שוקלד אחת? נדיר מאד! ויש לכך סיבה מאוד ברורה – הדרך בה הסוכר משפיע על המוח גורם לו להפריש חומר בשם “דופמין”. דופמין הוא מוליך עצבי שגורם לתחושת הנאה במרכז התגמול במוח, מה שבאופן טבעי גורם לנו לרצות ממנו עוד ועוד. כיום אנו יודעים, כי בקרב אנשים מסוימים צריכה מוגברת של סוכרים מוספים, עלולה לגרום לשינויים במרכז התגמול ואלה אף עלולים להוביל להתמכרות.
∙ האם סוכר חום בריא יותר מסוכר לבן?
בדומה לסוכר הלבן, גם הסוכר החום עלול לגרום, בצריכת יתר, למגוון מחלות ולהשמנת יתר. היתרון היחיד שלו נובע מכך שהוא עובר פחות תהליכי עיבוד ולכן ל-100 גר’ הוא מכיל רמות מעט יותר גבוהות של מינרלים מסוימים.
התשובה היא – לא ממש !
∙ איזה סוכר דווקא כן כדאי לצרוך?
לעומת הסוכר הלבן המעובד, מזונות שלמים כמו פירות, מכילים סוכרים בצורתם הטבעית.
הם מלווים גם ברכיבים תזונתיים חשובים אחרים, כמו סיבים תזונתיים הממתנים את קצב ספיגת הפחמימות לדם ותורמים לתחושת שובע יחד עם ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
התמרים למשל יכולים לתת מענה טבעי ובריא לחשק שלנו למתוק.
מה שמיוחד בתמרים הוא העובדה שהם זמינים ויכולים להישמר במקרר למשך שבועות. התמרים גם עשירים מאד במינרלים כמו אשלגן ומגנזיום ובנוגדי חמצון (פוליפנולים) והם תורמים לבריאות מערכת העיכול. לכן ממליץ לכם להשתמש בהם כמתוק עבור מקור אנרגיה.
דור נקש מועדון DN
הבית של האימונים האישיים